Bagolyszem
Bagolyszem
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • cukor - 10 dekagramm
  • kakaó - 4 dekagramm
  • tojás - 6 darab
  • szódabikarbóna - 1 teáskanál

Krémhez

  • rétesliszt - 3 evőkanál
  • tej - 3 dl
  • Ráma - 20 dekagramm
  • porcukor - 14 dekagramm
  • vaníliás cukor - 2 csomag
  • kakaópor - 1 evőkanál
  • banán - 4 darab

Mázhoz

  • tortabevonó - 10 dekagramm
  • Ráma - 5 dekagramm

Elkészítés:

  1. A tojások sárgáját a cukorral, kakaóval, szódabikarbónával jól kikeverjük, majd a felvert habot hozzákeverjük. Gáztepsibe sütőpapírt teszünk, vékonyan kikenjük Ramával, ráöntjük a masszát és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 8 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk. A lisztet a tejjel sűrűre főzzük és kihűtjük. A Ramát a cukorral kikeverjük, majd a főzött krémmel összekeverjük és elfelezzük. Az egyikbe a vaníliás cukrot, a másikba a kakaóport keverjük. A tésztára először a fehér, majd a barna krémet kenjük, erre rakjuk a 4 db banánt és feltekerjük. Csokimázzal bevonjuk a tetejét.