Feltöltve:

Bagolytorta

access_alarm 120
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Tészta

Ráma15 dekagramm
porcukor20 dekagramm
tojássárgája4 darab
liszt18 dekagramm
kakaópor2 dekagramm
tej1 dl
sütőpor0.5 csomag

krem

tojásfehérje3 darab
kristálycukor10 dekagramm
fehér csoki20 dekagramm
porcukor20 dekagramm
Ráma20 dekagramm

Desszertek: Bagolytorta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A Ramát és a porcukrot keverjük habosra, majd egyenként adjuk hozzá a 4 tojássárgát. Ezután egy másik tálban öntsük a lisztet, a sütőport, a kakaóport és a sót, majd szitáljuk ezt a Ramás-tojásos masszába úgy, hogy közben fokozatosan a tejet is keverjük bele. A tésztát tűpróbáig sütjük papírkapszlikkal bélelt muffin sütő formában 180 fokon.

2. lépés

A krémhez 3 tojásfehérjét, a 10 deka kristálycukrot és egy csipet sót helyezzünk fémedényben vízgőz fölé és addig keverjük kézi habverővel, amíg a cukor teljesen el nem olvad benne. Vegyük le a tűzről, váltsunk elektromos habverőre és magas fokozaton addig verjük a habot, amíg az edény oldala ki nem hűl. Ekkor 20 deka kockákra vágott Ramát is dolgozzunk bele a habverővel. Végül a felolvasztott és kihűtött fehér csokit keverjük a krémbe.

3. lépés

A baglyot csokis keksszel, kókuszreszelékkel, csokireszelékkel, marcipánnal, csokis rolettivel és cukordrazséval díszítsük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 3
Megnézem