Bajor csokis körtetorta
Bajor csokis körtetorta
  • timer100 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • cukor - 3 evőkanál
  • liszt - 3 evőkanál
  • tojás - 3 darab
  • sütőpor - 1 kávéskanál

Töltelék

  • körte - 2 darab
  • vaníliás pudingpor - 1 csomag
  • zselatin lap (6 lap) - 1 csomag
  • cukorszirup - 2 dl
  • fahéj - 1 csapott mokkáskanál
  • tej - 1 adag

Bevonat

  • étcsokoládé - 20 dekagramm
  • olaj - 2 evőkanál

Elkészítés:

  1. A körtéket meghámozzuk és kis kockákra vágjuk, majd a cukorszirupban 10 percig főzzük és kihűtjük. A pudingot a csomagolásán leírtak alapján elkészítjük. A 6 db zselatinlapot kevés hideg vízben áztassuk kb. 5 percig. A felázott lapokat 1-2 evőkanál forró pudinggal elkeverjük és így feloldva adjuk a többi pudinghoz. Időnkét megkeverve kihűtjük.
  2. Amíg hűl a puding, elkészítjük és megsütjük a piskótát. A 3 tojást szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport. A fehérjét kemény habbá verjük, majd a sárgához keverjük. Egy lapot sütünk belőle, csatos tortaformában.
  3. Ha a puding kihűlt, a körtedarabokat hozzáadjuk és folpackkal kibélelt tortaformában - amiben a tortalapunk sült - öntjük és ráhelyezzük a piskótalapot.
  4. Hűtőbe tesszük másnapig, majd tálaló tálra borítjuk, a fóliát pedig vigyázva - nehogy sérüljön a torta - lehúzzuk.
  5. A kockára tördelt csokit vízgőz felett megolvasztjuk, elegyítjük az olajjal és bevonjuk vele a tortát. Ízlés szerint lehet díszíteni csokiforgáccsal, marcipánnal, vagy egyéb kiegészítőkkel.