A körtéket meghámozzuk és kis kockákra vágjuk, majd a cukorszirupban 10 percig főzzük és kihűtjük. A pudingot a csomagolásán leírtak alapján elkészítjük. A 6 db zselatinlapot kevés hideg vízben áztassuk kb. 5 percig. A felázott lapokat 1-2 evőkanál forró pudinggal elkeverjük és így feloldva adjuk a többi pudinghoz. Időnkét megkeverve kihűtjük.
Amíg hűl a puding, elkészítjük és megsütjük a piskótát. A 3 tojást szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport. A fehérjét kemény habbá verjük, majd a sárgához keverjük. Egy lapot sütünk belőle, csatos tortaformában.
Ha a puding kihűlt, a körtedarabokat hozzáadjuk és folpackkal kibélelt tortaformában - amiben a tortalapunk sült - öntjük és ráhelyezzük a piskótalapot.
Hűtőbe tesszük másnapig, majd tálaló tálra borítjuk, a fóliát pedig vigyázva - nehogy sérüljön a torta - lehúzzuk.
A kockára tördelt csokit vízgőz felett megolvasztjuk, elegyítjük az olajjal és bevonjuk vele a tortát. Ízlés szerint lehet díszíteni csokiforgáccsal, marcipánnal, vagy egyéb kiegészítőkkel.