Bálint diótortája
Hozzávalók
cukor | 30 dekagramm | |
---|---|---|
kakaó | 2 evőkanál | |
finomliszt | 10 dekagramm | |
Ráma | 25 dekagramm | |
tojás | 4 darab | |
cukrásztejszín | 2 dl | |
Főzőtejszín | 1 evőkanál | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
tejföl | 2 evőkanál | |
sütőpor | 0.5 csomag | |
csokimaradványok (nyuszi, mikulás, tortabevonó, kakaó, stb.) | 1 adag | |
darált dió | 30 dekagramm |
Desszertek: Bálint diótortája a sok Torta recept közül.
Elkészítés
Az "India szelet" recept alapján kerek tortaformában sütjük meg a tésztát, (15 dkg Rama, 15 dkg cukor, 2 ek kakaó, 2 ek tejföl, 15 dg dió, 10 dkg liszt, 1/2 sütőpor, 4 tojásfehérjének a felvert habja.). Krém: 15 dkg darált diót az 1 ek főzőtejszínnel megfőzünk, majd 4 db tojássárgát a 15 dkg porcukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a 10 dkg Ramát és habverő segítségével hozzákeverjük a még langyos dióhoz, majd hűtőbe tesszük. A megsült és kihűlt tortát három lapba vágjuk és megtöltjük a krémmel. A torta tetejét a olvasztott csokival vonjuk be. A tetejére kenjük a felvert tejszínhabot. A felolvasztott csokiba előzőleg belemártott habverővel mintát rajzolok a tejszínbe. A csokidíszek száma a kort jelzi.