Feltöltve:

Bálint diótortája

80
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

cukor30 dekagramm
kakaó2 evőkanál
finomliszt10 dekagramm
Ráma25 dekagramm
tojás4 darab
cukrásztejszín2 dl
Főzőtejszín1 evőkanál
vaníliás cukor1 csomag
tejföl2 evőkanál
sütőpor0.5 csomag
csokimaradványok (nyuszi, mikulás, tortabevonó, kakaó, stb.)1 adag
darált dió30 dekagramm

Desszertek: Bálint diótortája a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

Az "India szelet" recept alapján kerek tortaformában sütjük meg a tésztát, (15 dkg Rama, 15 dkg cukor, 2 ek kakaó, 2 ek tejföl, 15 dg dió, 10 dkg liszt, 1/2 sütőpor, 4 tojásfehérjének a felvert habja.). Krém: 15 dkg darált diót az 1 ek főzőtejszínnel megfőzünk, majd 4 db tojássárgát a 15 dkg porcukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a 10 dkg Ramát és habverő segítségével hozzákeverjük a még langyos dióhoz, majd hűtőbe tesszük. A megsült és kihűlt tortát három lapba vágjuk és megtöltjük a krémmel. A torta tetejét a olvasztott csokival vonjuk be. A tetejére kenjük a felvert tejszínhabot. A felolvasztott csokiba előzőleg belemártott habverővel mintát rajzolok a tejszínbe. A csokidíszek száma a kort jelzi.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem