Feltöltve:

Bálint diótortája

access_alarm 80
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

cukor30 dekagramm
kakaó2 evőkanál
finomliszt10 dekagramm
Ráma25 dekagramm
tojás4 darab
cukrásztejszín2 dl
Főzőtejszín1 evőkanál
vaníliás cukor1 csomag
tejföl2 evőkanál
sütőpor0.5 csomag
csokimaradványok (nyuszi, mikulás, tortabevonó, kakaó, stb.)1 adag
darált dió30 dekagramm

Desszertek: Bálint diótortája a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1. lépés

Az "India szelet" recept alapján kerek tortaformában sütjük meg a tésztát, (15 dkg Rama, 15 dkg cukor, 2 ek kakaó, 2 ek tejföl, 15 dg dió, 10 dkg liszt, 1/2 sütőpor, 4 tojásfehérjének a felvert habja.). Krém: 15 dkg darált diót az 1 ek főzőtejszínnel megfőzünk, majd 4 db tojássárgát a 15 dkg porcukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a 10 dkg Ramát és habverő segítségével hozzákeverjük a még langyos dióhoz, majd hűtőbe tesszük. A megsült és kihűlt tortát három lapba vágjuk és megtöltjük a krémmel. A torta tetejét a olvasztott csokival vonjuk be. A tetejére kenjük a felvert tejszínhabot. A felolvasztott csokiba előzőleg belemártott habverővel mintát rajzolok a tejszínbe. A csokidíszek száma a kort jelzi.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem