Feltöltve:

Banánkenyér fehércsokoládéval

access_alarm 90
cake Könnyű
person_outline 6 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

Rama Vajas Íz125 gramm
barnacukor175 gramm
érett banán3 darab
közepes méretű tojás2 darab
finomliszt180 gramm
Dr. Oetker Sütőpor1 teáskanál
dió vagy pekándió80 gramm
kakaópor1 evőkanál

A díszítéshez

Fehércsokoládé100 gramm
dió vagy pekándió20 gramm

Sütéshez

Sütési idő 75 perc
Sütési hőmérséklet 170 °
Edény, sütő formája 30x11cm-es szögletes kenyérsütő forma

Elkészítés

1. lépés

Banánkenyér fehércsokoládéval elkészítés 1. lépés képe

Melegítsük elő a sütőt 170ºC-ra (légkeveréses 150ºC-ra). A sütőformát béleljük ki sütőpapírral, a tojásokat válasszuk szét. A diót (vagy pekándiót) vágjuk durvára, a banánokat pedig kockákra. A puha Rama Vajas Ízt és a cukrot robotgéppel keverjük simára.

2. lépés

Banánkenyér fehércsokoládéval elkészítés 2. lépés képe

Majd egyenként adjuk hozzá a tojások sárgáját és keverjük el. Szitáljuk bele a masszába a sütőporral elkevert lisztet, majd a durvára tört diót (vagy pekándiót).

3. lépés

Banánkenyér fehércsokoládéval elkészítés 3. lépés képe

Verjük fel a tojások fehérjét kemény habbá és több részletben keverjük a margarinos-lisztes-diós masszához. Vegyünk ki belőle 100 grammnyit és egy külön tálkában keverjük össze 1 evőkanál kakaóporral.

4. lépés

Banánkenyér fehércsokoládéval elkészítés 4. lépés képe

A maradék világos masszába keverjük bele a kockákra vágott banánt.

5. lépés

Banánkenyér fehércsokoládéval elkészítés 5. lépés képe

Öntsük a masszát az előkészített sütőformába.

6. lépés

Banánkenyér fehércsokoládéval elkészítés 6. lépés képe

A tetejére kanalazzunk foltokban a kakaós masszát. Előmelegített sütőben süssük 1 óra - 1 óra és 15 percen át. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e, majd rácson hagyjuk kihűlni.

7. lépés

Banánkenyér fehércsokoládéval elkészítés 7. lépés képe

A fehércsokoládét olvasszuk fel és ezzel ill. a félretett diószemekkel dekoráljuk a sütemény tetejét.

Hozzászólások

Hasonló receptek