Banános-csokis torta
Banános-csokis torta
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tésztához

    • tojás - 9 darab
    • porcukor - 9 evőkanál
    • étolaj - 1.5 dl
    • liszt - 9 evőkanál
    • sütőpor - 1 csomag
    • kakaópor - 3 evőkanál

    Krémhez

    • rétesliszt - 4.5 evőkanál
    • tej - 4.5 dl
    • cukor - 21 dekagramm
    • Ráma - 30 dekagramm
    • vaníliás cukor - 1 csomag
    • kakaópor - 3 evőkanál
    • vaníliás pudingpor - 2 kupica
    • banán - 2 darab

    Díszítéshez

    • csokimáz - 1 darab

    Elkészítés:

    1. A szokott módon kilenc tojásból piskótát készítünk: vagyis a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzákeverjük a sütőporral és a kakaóporral összekevert lisztet, az étolajat, végül a keményre felvert tojásfehérjét. Ramával kikent, lisztezett tortaformába öntjük, majd kb. 190 fokon 35 percig sütjük, de persze ez nagyban függ a sütőtől is. Hagyjuk kihűlni a tésztát, majd 3 részre vágjuk. A krémhez először a réteslisztet összefőzzük a cukorral és a tejjel, majd hagyjuk kihűlni. Külön megfőzünk 2 csomag pudingot 4 dl vízzel és ezt is kihűtjük. A két krémet és a Ramát habosra keverjük. A 2/3 rész krémbe kakaóport keverünk, ennek egy része megy az alsó tortalapra, majd a másik fele a torta külsejére. A másik 1/3 rész krémbe vaníliás cukrot keverünk, ez megy a második tortalapra, plusz kirakjuk banánkarikákkal. Végül tetszés szerint díszítjük kakaóporral, tejszínhabbal, vagy csokimázzal.