Banános-fahéjas csokis muffin
Banános-fahéjas csokis muffin
  • timer50 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • liszt - 30 dekagramm
  • sütőpor - 1 csomag
  • szódabikarbóna - 1 kávéskanál
  • fahéj (őrölt) - 2 kávéskanál
  • étcsokoládé - 15 dekagramm
  • tojás - 2 darab
  • cukor - 10 dekagramm
  • vaníliás cukor - 1 csomag
  • margarin - 12 dekagramm
  • banán (kicsi, érett) - 2 darab
  • tej - 0.5 dl

Elkészítés:

  1. A lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával, az őrölt fahéjjal és az apróra vágott vagy lereszelt csokoládéval összeforgatjuk.
  2. A tojást a kétféle cukorral jól kikeverjük.
  3. Először a puha margarint, azután a villával pépesített banánt és a tejet adjuk hozzá.
  4. A csokoládés liszttel összedolgozzuk.
  5. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit margarinnal kikenjük vagy papírkosárkákkal kibéleljük, és a masszával háromnegyedig töltjük.
  6. Előmelegített sütőben, közepes lánggal készre sütjük.