Banános Jozefin szelet
Hozzávalók
krem
vanília | 1 rúd | |
---|---|---|
tej | 500 milliliter | |
cukor | 1 evőkanál | |
tojássárgája | 1 darab | |
vaníliás pudingpor | 1 csomag | |
marcipánmassza | 20 dekagramm | |
Ráma | 24 dekagramm | |
nagyobb banán | 4 darab | |
narancslé | 6 evőkanál | |
kakaópor | 1 evőkanál |
Tészta
tojás | 4 darab | |
---|---|---|
cukor | 10 dekagramm | |
só | 1 darab | |
liszt | 8 csapott mokkáskanál | |
darált mogyoró | 6 dekagramm | |
őrölt fahéj | 1 teáskanál |
Desszertek: Banános Jozefin szelet a sok
Elkészítés
Az egész tojásokat és a cukrot egy csipet sóval keverjük krémesre. A lisztet, mogyorót és a fahéjat keverjük össze, majd dolgozzuk bele a cukros-tojásos masszába. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral és 200 °C-ra előmelegített sütőben süssük 10-12 percig. A vaníliarudat vágjuk hosszában félbe és egy kés hegyével kaparjuk ki belőle a magokat. 450 ml tejjel főzzük fel. A megmaradt tejet keverjük el a pudingporral, majd adjuk hozzá a tojássárgát és egy evőkanál cukrot. Adjuk a vaníliás tejhez és állandó keverés mellett forraljuk fel. A marcipánt nagy lyukú sajtreszelőn reszeljük le, vágjuk kockára a Ramát, majd dolgozzuk el a pudingban. Ha egynemű a krém, tegyük hűvös helyre 1 órán át pihenni. A banánt hámozzuk meg, majd hosszában vágjuk félbe. Egy lábasban 2 dkg felforrósított Ramán mindkét oldalát süssük aranybarnára. A kisült banánokat tegyük tányérra hűlni. A kihűlt tésztát vágjuk félbe. Tegyük sorban rá a sült banánokat és a vaníliás krém felét. Helyezzük rá a második réteg tésztát, locsoljuk meg narancslével és simítsuk el rajta a maradék vaníliás krémet. A tetejét szórjuk meg kakaóporral.