Banános kókusztorta
Hozzávalók
A töltelékhez
kókuszreszelék | 3 evőkanál | |
---|---|---|
víz | 1 dl | |
zselatin | 2 teáskanál | |
cukor | 5 evőkanál | |
tej | 4 dl | |
vaníliás pudingpor | 1 csomag | |
banán | 2 darab |
A díszítéshez
Raffaello golyó | 16 darab | |
---|---|---|
tej | 2 evőkanál | |
ét tortabevonó | 10 dekagramm |
Csokis piskóta alap
tojás | 2 darab | |
---|---|---|
forró víz | 2 evőkanál | |
kakaópor | 1 csapott evőkanál | |
liszt | 10 dekagramm | |
sütőpor | 1 csomag | |
citromlé | 1 evőkanál | |
cukor | 12.5 dekagramm |
Desszertek: Banános kókusztorta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat. A fehérjét a citromlével kemény habbá verjük, a sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzákeverjük a forró vizet, majd a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport. Végül a tojáshabot beleforgatjuk.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A kapcsos tortaformát kenjük ki (a peremét is) margarinnal. Kanalazzuk bele a piskótamasszát, toljuk a sütőbe, öt perc múlva 180 fokra vegyük vissza a hőmérsékletet, és kb. 15 perc alatt - tűpróbáig - süssük készre a tortát.
A sütőből kivéve, 10 perc múlva vegyük ki a formából, és hagyjuk kihűlni.
A vaníliás pudingporból tejjel, cukorral főzzünk pudingot. Keverjük hozzá a kókuszreszeléket. A zselatint keverjük el a cukorral és a vízzel, majd tűzre téve, folytonos keverés mellett, addig főzzük, amíg átlátszó nem lesz. Levéve a tűzről, kissé hűlni hagyjuk, majd a közben időnként megkevert pudingba dolgozzuk. Hagyjuk kihűlni.
Kettévágjuk a piskótát, az alsó lapot visszatesszük a tortaformába. Az egyik szeletelt banánnal beborítjuk, rákanalazzuk a már nem folyékony, kissé dermedt krémet. A krém tetejére rakosgatjuk a másik szeletelt banánt, és beborítjuk a másik tortalappal.
A tortabevonót takarék lángon tejjel feloldjuk, rákenjük a tortára. Forró vízbe mártott tortalapáttal elsimítjuk. Hűtőbe tesszük minimum fél napra. Tálaláskor fölszeleteljük, díszítjük a Raffaello golyókkal.