Banántekercs
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 20 dekagramm | |
---|---|---|
víz | 2 evőkanál | |
tojás | 6 darab | |
cukor | 6 evőkanál | |
tej | 5 dl | |
liszt | 8 evőkanál | |
banán | 2 darab | |
sütőpor | 1 csomag | |
porcukor | 15 dekagramm | |
főznivaló csokoládés pudingpor | 2 csomag |
Desszertek: Banántekercs a sok Piskótatekercs recept közül.
Elkészítés
A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és a vízzel,majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a kemény habbá vert tojásfehérjét.Sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük a tésztát és 180 fokon 20-25 percig sütjük.Amikor megsült még melegen feltekerjük és megvárjuk amíg kihűl.
A krémhez a pudingport elkeverjük a tejjel és sűrűre főzzük,majd folyamatos kevergetés mellett kihűtjük.A margarint kikeverjük a porcukorral,majd hozzáadjuk a pudinghoz.Óvatosan kitekerjük a tésztát,levesszük róla a sütőpapírt.Megkenjük a pudinggal.A banánokat egészben a tészta azon felére tesszük ahonnan a feltekerést kezdjük így kerülnek a banánok a tekercs közepére.Szépen feltekerjük porcukorral meghintjük,majd szeletekre vágjuk.