Barackos, cseresznyés szelet
Hozzávalók
cukor | 15 dekagramm | |
---|---|---|
kakaó | 3 evőkanál | |
liszt | 10 evőkanál | |
Ráma | 25 dekagramm | |
tej | 3 dl | |
tojás | 10 darab | |
sütőpor | 1 csomag | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
gyümölcsös pudingpor | 1 csomag | |
porcukor | 20 dekagramm | |
barack, illetve cseresznyekompót | 1 pohár | |
gyümölcszselé | 1 csomag | |
gyümölcslé | 2 dl |
Desszertek: Barackos, cseresznyés szelet a sok
Elkészítés
5-5 tojásból és a kakaóporból 2 lap piskótatésztát sütünk, majd ha megsült kettévágjuk mind a 2 lapot.
A gyümölcspudingot kikeverem 1 dl tejjel, a maradék 2 dl-t felteszem forrni. Ha forr, belekeverem a pudingot és 1 percig főzöm, majd hagyom kihűlni. Közben a Ramát kihabosítom a porcukorral, gyümölcsöt darabolok bele és a kihűlt pudinggal összekeverem. Ezzel töltöm meg a lapokat.
A tetejét és az oldalát is körbekenem ezzel a krémmel.
A tetejét körben kirakom meggyel, a közepét barackkal, de természetesen ezt bármilyen gyümölccsel elkészíthetjük.
A zseléporhoz keverek 2-3 ek kristálycukrot, hozzáöntöm a gyümölcslét és a forrástól kezdve 1 percig lassú keverés mellett főzöm, majd hagyom hűlni. Végül ha már langyosra hűlt, ráöntöm a gyümölcs tetejére és hűtőbe rakom dermedni. Ha jól megdermedt szeletelhetem.