Barackos, csíkos sütemény
Hozzávalók
A piskótatésztához
tojás | 8 darab | |
---|---|---|
liszt | 8 evőkanál | |
kristálycukor | 8 evőkanál | |
olaj | 8 evőkanál | |
darált dió | 8 evőkanál | |
vaníliás cukor | 1 csomag |
A linzertésztához
liszt | 40 dekagramm | |
---|---|---|
Ráma | 20 dekagramm | |
kristálycukor | 15 dekagramm | |
sütőpor | 1 darab | |
tojás | 1 darab | |
tejföl | 1 darab |
Desszertek: Barackos, csíkos sütemény a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
A sütőporral elegyített lisztet elmorzsoljuk a Ramával. Hozzáadjuk a cukrot és összeállítjuk a tojássárgával és a tejföllel, majd jól kidolgozzuk. 20 percig pihentetjük és két részre osztjuk, az egyik rész nagyobb legyen. A tojásokat kettévesszük. A fehérjét kemény habbá verjük a fele cukrokkal. A maradékkal habosra keverjük a tojássárgát, majd tovább keverjük az olajjal. Lazán belekeverjük a tojáshabot, a lisztet és a diót. Összeállítás: a nagyobbik cipót kinyújtjuk, egy Ramával kikent tepsibe beleterítjük és rákenünk legalább félüvegnyi házi baracklekvárt. Az elkészült piskótatésztát ráöntjük. A kisebbik linzercipóból egyforma szép csíkokat sodrunk, a tepsihez méretezve és ráfektetjük a tetejére. Előmelegített sütőben közepes hőfokon megsütjük.