Barackos fonott kalács muffin
Barackos fonott kalács muffin
  • timer100 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    12 db muffinhoz

    • Rama Vajas Íz, illetve egy kevés a forma kikenéséhez - 7.5 dekagramm
    • liszt - 25 dekagramm
    • cukor - 4 dekagramm
    • tej - 1.25 dl
    • élesztő - 2 dekagramm
    • kezeletlen citrom reszelt héja, vagy 1 teáskanál Dr. Oetker citromhéj - 1 darab
    • tojássárgája - 1 darab
    • só - 1 csipetnyi

    Töltelék

    • sárgabaracklekvár - 18 kávéskanál
    • szeletelt mandula - 4 dekagramm
    • tojássárgája a kenéshez - 1 darab

    Elkészítés:

    1. Az élesztőt futtassuk fel a langyos, cukros tejben, ezalatt a Rama Vajas Ízt morzsoljuk el a csipet sóval és a citromhéjjal elkevert liszttel. A felfutott élesztőbe tegyük bele a tojássárgáját, majd gyúrjuk lágy tésztává az élesztős keveréket a Rama Vajas Ízzel bemorzsolt liszttel. Kelesszük a tésztát minimum 40 percig langyos helyen. Kenjünk ki egy teflon muffin sütőformát Rama Vajas Ízzel, vagy használjunk szilikon sütőformát.
    2. Amikor duplájára kelt a tészta, csípjünk le 12 adagot belőle, tegyük őket a kikent muffin formák aljába, ez lesz a kalácsok alapja. Nyomjunk lyukat a közepükbe, hogy a lekvár ki ne folyjon, majd kanalazzunk beléjük egy-két teáskanállal a baracklekvárból, és szórjunk rájuk pár szelet mandulát. A maradék tésztát nyújtsuk ki, vágjuk 3 cm széles csíkokra, készítsünk hármas tésztafonatokat. Vágjuk a fonatokat a sütőforma méretére, és fedjük be velük a muffinokat. Ha nem tökéletesek a fonatok, utólag is tudjuk korrigálni a maradék tésztával. Kenjük meg a kalácsok tetejét tojássárgájával, hagyjuk kelni a formában még 20 percig, majd kenjük újra, és szórjuk meg a maradék mandulával.
    3. 175 °C-ra előmelegített sütőben süssük készre 16-18 perc alatt.
    4. Hagyjuk a kalácsokat a muffin formában kihűlni.