Barackos krémes
Hozzávalók
Piskótához
tojás | 6 darab | |
---|---|---|
cukor | 12 evőkanál | |
sütőpor | 1 csomag | |
víz | 6 evőkanál | |
liszt | 12 evőkanál |
Krémhez
vaníliás pudingpor | 2 csomag | |
---|---|---|
tej | 2 dl | |
Ráma | 25 dekagramm | |
tejföl | 2 evőkanál | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
cukor | 15 dekagramm |
Tetejére
barackkonzerv | 1 darab | |
---|---|---|
zselatin | 1 csapott mokkáskanál |
Desszertek: Barackos krémes a sok Sütemények , Krémes recept közül.
Elkészítés
Elkészítjük a piskótát: a tojásokat kettéválasztjuk, majd a sárgába pici cukrot, sót és a sütőport belerakjuk. A fehérjébe három adagban beletesszük a cukrot, majd ha kemény, a sárgáját is kikeverjük, végül beletesszük a vizet és a lisztet. Egy pici fehérjét ezzel csomómentesre keverünk, aztán óvatosan a felvert habot adjuk hozzá és egy lapot sütünk belőle.
A krém: a tejben megfőzzük a pudingport, a cukrot és a vaníliás cukrot, majd ha kihűlt, belekeverjük a tejfölt és kikeverjük a szoba-hőmérsékletű Ramával. A kihűlt tésztára kenjük. Magas falú tepsibe kell rakni, mert ennek a tetejére jön még a barack, amit felkarikáztunk és a zselatinnal leöntöttünk.
A zselatint a csomagoláson feltüntetett módon kell elkészíteni és a baracknak a levét kikeverni a vízzel, így finomabb.