Feltöltve:

Barackos lepény nyírfacukorral

60
Közepes
8 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz4 evőkanál
víz dl
cukor3 evőkanál
tej1 liter
fahéj2 evőkanál
mandula10 dekagramm
finomliszt30 dekagramm
citrom1 darab
élesztő1 dekagramm
felezett őszibarackbefőtt4 darab
nyírfacukor15 dekagramm
pudingpor1 csomag

Desszertek: Barackos lepény nyírfacukorral a sok Lepény recept közül.

Elkészítés

1

Az élesztőt 1 evőkanálnyi barna cukrot tartalmazó langyos vízben felfuttatjuk.

2

A lisztet összekeverjük a margarinnal, és a felfutott élesztővel, valamint a maradék cukorral.

3

Belereszeljük a citromhéjat és annyi vizet adunk hozzá, hogy sűrű nokedlitésztát kapjunk, kanállal keverjük.

4

Lefedve félretesszük és kb. 40 perc alatt a duplájára kelesztjük. Ez idő alatt felvágjuk hosszúkás szeletekre a gyümölcsöket, megdaráljuk a nyírfacukrot kávédarálón és összekeverjük a fahéjjal.

5

A vaníliapudingot is a hagyományos módon készítjük el: a tejet felforraljuk, 0,5 dl kivételével, mivel ebbe keverjük bele a pudingport. Amikor forr, a kikevert pudingot hozzáöntjük és 2-3 perc alatt összefőzzük.

6

Amikor duplájára kelt a tészta, egy olajjal, liszttel kikent tepsibe kanalazzunk és elsimítjuk. Megszórjuk a darált mandulával, majd ráhelyezzük a gyümölcsöket, ráfolyatjuk a pudingot és még 20 percet így is kelesztjük. Ezt követően 25-30 perc alatt 150 fokon sütjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

40"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

65"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

55"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Közepes
favorite_border 1
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem