Barackos lepény nyírfacukorral
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 4 evőkanál | |
---|---|---|
víz | dl | |
cukor | 3 evőkanál | |
tej | 1 liter | |
fahéj | 2 evőkanál | |
mandula | 10 dekagramm | |
finomliszt | 30 dekagramm | |
citrom | 1 darab | |
élesztő | 1 dekagramm | |
felezett őszibarackbefőtt | 4 darab | |
nyírfacukor | 15 dekagramm | |
pudingpor | 1 csomag |
Desszertek: Barackos lepény nyírfacukorral a sok Lepény recept közül.
Elkészítés
Az élesztőt 1 evőkanálnyi barna cukrot tartalmazó langyos vízben felfuttatjuk.
A lisztet összekeverjük a margarinnal, és a felfutott élesztővel, valamint a maradék cukorral.
Belereszeljük a citromhéjat és annyi vizet adunk hozzá, hogy sűrű nokedlitésztát kapjunk, kanállal keverjük.
Lefedve félretesszük és kb. 40 perc alatt a duplájára kelesztjük. Ez idő alatt felvágjuk hosszúkás szeletekre a gyümölcsöket, megdaráljuk a nyírfacukrot kávédarálón és összekeverjük a fahéjjal.
A vaníliapudingot is a hagyományos módon készítjük el: a tejet felforraljuk, 0,5 dl kivételével, mivel ebbe keverjük bele a pudingport. Amikor forr, a kikevert pudingot hozzáöntjük és 2-3 perc alatt összefőzzük.
Amikor duplájára kelt a tészta, egy olajjal, liszttel kikent tepsibe kanalazzunk és elsimítjuk. Megszórjuk a darált mandulával, majd ráhelyezzük a gyümölcsöket, ráfolyatjuk a pudingot és még 20 percet így is kelesztjük. Ezt követően 25-30 perc alatt 150 fokon sütjük.