Barackos-mascarponés torta
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 8 dekagramm | |
---|---|---|
tojás | 4 darab | |
liszt | 10 dekagramm | |
tejszín | 1 dl | |
joghurt | 15 dekagramm | |
sütőpor | 1 csomag | |
citrom | 1 darab | |
porcukor | 8 dekagramm | |
őszibarack | 20 dekagramm | |
kakaópor | 1 evőkanál | |
mascarpone | 25 dekagramm | |
csokoládés | 17 dekagramm |
Desszertek: Barackos-mascarponés torta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
A Rama margarint a porcukorral habosra keverjük és a tojásokat hozzáadjuk. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd ezt is hozzáadjuk. 3 db 20 cm átmérőjű, kerek lapot kenünk belőle, természetesen külön-külön sütőpapírra, majd egyenként kisütjük őket, 180°C-os sütőben. Hagyjuk kihűlni a lapokat.
A mascarponét kikeverjük a porcukorral és a joghurttal. Hozzáadjuk a citromhéjat, alaposan elkeverjük, majd a citrom levét is beleöntjük.
A kihűlt lapokat a krémmel megtöltjük úgy, hogy a tetejére is jusson.
A barackokat felszeleteljük és díszítjük vele a tetejét.
A tejszínt felmelegítjük, de vigyázzunk, hogy ne forraljuk. Beletesszük a csokoládébevonót, felolvasztjuk, majd a puha Rama margarint és a kakaóport is hozzáadjuk. Hagyjuk kicsit hűlni, majd rácsorgatjuk a torta szélére.