Barackos-mascarponés torta
Hozzávalók
Tetejére
őszibarack (friss vagy befőtt) | 20 dekagramm |
---|
Krémhez
mascarpone | 25 dekagramm | |
---|---|---|
natúr joghurt | 15 dekagramm | |
porcukor | 2 dekagramm | |
citrom | 1 darab |
Tésztához
Rama Vajas Íz | 8 dekagramm | |
---|---|---|
porcukor | 8 dekagramm | |
tojás | 4 darab | |
liszt | 10 dekagramm | |
Dr. Oetker Sütőpor | 0.5 csomag |
Mázhoz
csokoládébevonó | 17 dekagramm | |
---|---|---|
tejszín | 1 dl | |
Rama Vajas Íz | 2 dekagramm | |
kakaópor | 1 evőkanál |
Desszertek: Barackos-mascarponés torta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
Ha van 3db 18 vagy 20 cm-es csatos tortakarikánk, akkor annak az alját béleljük ki sütőpapírral. Ha nincs, akkor készítsünk elő egy vagy 2 sütőlemezt, amelyre fektessünk sütőpapírt.
A puha Rama Vajas ízt a porcukorral felhabosítjuk, a tojásokat hozzáadjuk, tovább habosítjuk, végül a sütőporral elkevert lisztet is belekeverjük.
3 db 18-20 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortakarikába öntjük az egyformán elosztott masszát. (ha nincs 3 tortakarinkánk, akkor sütőpapírral bélelt sütőlemez(ek)re 3 egyforma kerek lapot kenünk belőle). 180 ºC-os sütőben aranybarnára sütjük, majd rácsra téve hagyjuk kihűlni a lapokat.
A mascarponét a joghurttal, a porcukorral és a citrom reszelt héjával simára keverjük, kissé felhabosítjuk, végül a citrom levéből egy teáskanálnyit is belekeverünk.
A kihűlt lapokat a krémmel összetöltjük, úgy, hogy a tetejére és az oldalára is jusson.
A tejszínt felmelegítjük, és beletesszük a csokoládébevonót, hogy felolvadjon, majd a puha Rama Vajas ízt és a kakaóport is. Hagyjuk lehűlni, majd rusztikusan csorgatjuk rá a torta szélére.
A szeletelt barackkal a torta tetejét díszítjük, és így tálaljuk.