Barackos-mascarponés torta
Barackos-mascarponés torta
  • timer90 perc
  • moodKözepes
  • person6 fő

Hozzávalók:

    Tetejére

    • őszibarack (friss vagy befőtt) - 20 dekagramm

    Krémhez

    • mascarpone - 25 dekagramm
    • natúr joghurt - 15 dekagramm
    • porcukor - 2 dekagramm
    • citrom - 1 darab

    Tésztához

    • Rama Vajas Íz - 8 dekagramm
    • porcukor - 8 dekagramm
    • tojás - 4 darab
    • liszt - 10 dekagramm
    • Dr. Oetker Sütőpor - 0.5 csomag

    Mázhoz

    • csokoládébevonó - 17 dekagramm
    • tejszín - 1 dl
    • Rama Vajas Íz - 2 dekagramm
    • kakaópor - 1 evőkanál

    Elkészítés:

    1. Ha van 3db 18 vagy 20 cm-es csatos tortakarikánk, akkor annak az alját béleljük ki sütőpapírral. Ha nincs, akkor készítsünk elő egy vagy 2 sütőlemezt, amelyre fektessünk sütőpapírt.
    2. A puha Rama Vajas ízt a porcukorral felhabosítjuk, a tojásokat hozzáadjuk, tovább habosítjuk, végül a sütőporral elkevert lisztet is belekeverjük.
    3. 3 db 18-20 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortakarikába öntjük az egyformán elosztott masszát. (ha nincs 3 tortakarinkánk, akkor sütőpapírral bélelt sütőlemez(ek)re 3 egyforma kerek lapot kenünk belőle). 180 ºC-os sütőben aranybarnára sütjük, majd rácsra téve hagyjuk kihűlni a lapokat.
    4. A mascarponét a joghurttal, a porcukorral és a citrom reszelt héjával simára keverjük, kissé felhabosítjuk, végül a citrom levéből egy teáskanálnyit is belekeverünk.
    5. A kihűlt lapokat a krémmel összetöltjük, úgy, hogy a tetejére és az oldalára is jusson.
    6. A tejszínt felmelegítjük, és beletesszük a csokoládébevonót, hogy felolvadjon, majd a puha Rama Vajas ízt és a kakaóport is. Hagyjuk lehűlni, majd rusztikusan csorgatjuk rá a torta szélére.
    7. A szeletelt barackkal a torta tetejét díszítjük, és így tálaljuk.