Barackos pite
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 15 dekagramm | |
---|---|---|
tojás | 1 darab | |
cukor | 1 evőkanál | |
tej | 3 dl | |
búzaliszt | 30 dekagramm | |
túró | 25 dekagramm | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
baracklekvár | 2 evőkanál | |
burgonyakeményítő | 2 evőkanál | |
barack | 2 darab |
Desszertek: Barackos pite a sok Pite recept közül.
Elkészítés
A tészta hozzávalóiból jól kezelhető masszát gyúrunk.
Folpackba csomagolva 30 percig hűtőbe tesszük.
Közben az étkezési keményítőhöz hozzáadjuk a tejet, cukrot, vaníliás cukrot.
Csomómentesen elkeverjük, pudingot főzünk belőle.
Kihűtjük.
Ha kihűlt, kikeverjük a túróval.
A tésztát piteforma méretűre nyújtjuk, belehelyezzük, a túllógó részeket levágjuk.
A tésztát ha belehelyeztük, megkenjük lekvárral, majd ráhalmozzuk a túrós tölteléket.
A barackokat vékony szeletekre vágva a tetejére rakjuk. 160 fokos előmelegített sütőben kb 30 percig sütjük.
Ha megsült, a cukorból teflon edényben felolvasztva karamellt készítünk, és megcsorgatjuk vele a pitét. Langyosan-hidegen kínáljuk