Barackos pite karamell jégkrémmel
Barackos pite karamell jégkrémmel
  • timer50 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

    a pitéhez

    • liszt - 30 dekagramm
    • sütőpor - 1 csomag
    • közepes tojás - 6 darab
    • cukor - 20 dekagramm
    • Ráma - 15 dekagramm
    • tejföl - 1 pohár
    • Friss barack, vagy lecsepegtetett barackbefőtt - 50 dekagramm

    A tálaláshoz

    • Carte d’Or sós karamell - darab

    Elkészítés:

    1. A lisztet keverjük el egy nagy tálban a sütőporral. A puha Rama margarint habosítsuk fel a cukorral, majd üssük hozzá egyenként a tojásokat, végül keverjük hozzá a tejfölt is. Apránként keverjük a masszához a sütőporos lisztes keveréket.
    2. A sima, galuskatészta sűrűségűre emlékeztető tésztát simítsuk egy Rama margarinnal kikent, zsemlemorzsával megszórt magasabb falú tepsibe. Egyenletesen szórjuk a tésztára a kockára vágott barackot, majd a tepsit tegyük az előmelegített, 160-170 °C fokos sütőbe 25-30 percre. Sütés közben tűpróbával ellenőrizzük átsült-e.
    3. A kockára vágott langyos pitét helyezzük desszertes tányérokra, és kínáljuk Carte d'Or Sós Karamell jégkrémmel.