Friss barack, vagy lecsepegtetett barackbefőtt
- 50 dekagramm
A tálaláshoz
Carte d’Or sós karamell
- darab
Elkészítés:
A lisztet keverjük el egy nagy tálban a sütőporral. A puha Rama margarint habosítsuk fel a cukorral, majd üssük hozzá egyenként a tojásokat, végül keverjük hozzá a tejfölt is. Apránként keverjük a masszához a sütőporos lisztes keveréket.
A sima, galuskatészta sűrűségűre emlékeztető tésztát simítsuk egy Rama margarinnal kikent, zsemlemorzsával megszórt magasabb falú tepsibe. Egyenletesen szórjuk a tésztára a kockára vágott barackot, majd a tepsit tegyük az előmelegített, 160-170 °C fokos sütőbe 25-30 percre. Sütés közben tűpróbával ellenőrizzük átsült-e.
A kockára vágott langyos pitét helyezzük desszertes tányérokra, és kínáljuk Carte d'Or Sós Karamell jégkrémmel.