A lisztet összegyúrjuk a porcukorral, a Ramával, a tojássárgával, egy csipet sóval és 2 evőkanál hideg vízzel. Cipóvá formázzuk, frissen tartó fóliába csomagoljuk és 1 órára betesszük a hűtőbe. A tésztát lisztezett deszkán akkora körré nyújtjuk, hogy körös-körül 2-3 cm-rel túllógjon egy 22 cm átmérőjű lapos, peremes tűzálló tálon. A tésztát a formára borítjuk, a lelógó részt visszahajtjuk és a torta szélét hullámosra formázzuk, a mutató- és hüvelykujjunkkal összecsippentjük, majd a másik kezünk mutatóujjával benyomjuk az összefogott tésztát. A cakkok között kb. fél cm legyen a távolság. A sütőt 220 C-ra előmelegítjük. A barackot lecsepegtetjük és vastag szeletekre vágjuk. A barackdarabokat kicsit egymásra csúsztatva elrendezzük a tésztán. A tejfölt simára keverjük a tojások sárgájával, a cukorral, a liszttel, az olajjal és a keveréket lassan a barackra csorgatjuk. Vigyázzunk, hogy a barackszeletek ne mozduljanak el egymásról. A tortát a sütőben addig sütjük, amíg a töltelék megszilárdul, kb. 30 perc. Elkészítjük a morzsát. Összemorzsoljuk a Ramát, a lisztet, a cukrot és a fahéjat. Kivesszük a tortát a sütőből, majd két tenyerünk között rámorzsoljuk a törmeléket és még 15 percre visszatesszük a sütőbe. Ezalatt a morzsa aranybarnára sül. Szúrjunk a tésztába egy vékony pengéjű kést, vagy fogvájót és ha már nem ragad rá a krém, megsült a pite. A tészta tetejét barackszeletekkel díszíthetjük.