Feltöltve:

Barackos sajtos-túrós torta

20
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

darált keksz20 dekagramm
porcukor1 evőkanál
sötét kakaó1 evőkanál
Ráma10 dekagramm
tej1 kevés

A krémhez

krémsajt25 dekagramm
krémes túró25 dekagramm
porcukor15 dekagramm
citrom reszelt héja1 darab
vaníliaeszencia1 teáskanál
vagy üveges őszibarackbefőtt1 doboz
zselatinpor1 púpos evőkanál

Desszertek: Barackos sajtos-túrós torta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

Előkészítünk egy 20 cm-es átmérőjű, tapadásmentes piteformát, amelyiknek az alját le lehet venni.

2

Összekeverjük a darált kekszet a porcukorral, a kakaóporral, az olvasztott margarinnal és a kevés tejjel, majd egynemű, könnyen gyúrható anyagot gyúrunk. Kibéleljük vele a piteformánkat, és a hűtőbe tesszük.

3

Amíg a hűtőben dermed az alapunk, elkészítjük a krémet. A sajtkrémet és a túrót, a cukrot a citromhéjjal, és az aromával összekeverjük. A zselatint forró vízben feloldjuk, és azt is hozzákeverjük. A barackokat lecsepegtetjük. A felét szeletekre vágjuk és félre tesszük a díszítéshez. A másik felét kockákra daraboljuk, és belekeverjük a sajt- és túrókrémünkbe. A hűtőből kivesszük a kekszalapot. Rásimítjuk a krémet, majd eligazítjuk, és visszatesszük a hűtőbe.

4

Tálaláskor a tortaforma alját levesszük, kiszedjük a formából sajtkrémtortát, és a szeletelt barackkal kirakjuk. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük. Menta vagy citromfű levéllel díszíthetjük.

5

Tálalás: 8 szelet, vagy tetszőleges szeletre vágás. Tárolás: hűtőben.

Hozzászólások

Hasonló receptek

1"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

300"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

35"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 1
Megnézem

45"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

45"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

45"
Közepes
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 1
Megnézem

1"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

35"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem