Barackos süti
Barackos süti
  • timer70 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • Rama margarin - 20 dekagramm
    • tojás - 2 egész
    • porcukor - 15 dekagramm
    • liszt - 40 dekagramm
    • sütőpor - 1 csomag

    A krémhez

    • vaníliás pudingpor - 2 púpos evőkanál
    • cukor - 6 evőkanál
    • tej - 6 dl
    • doboz tejföl - 1 nagy
    • tojásfehérje - 4 darab
    • barack befőtt - 1 pohár

    Elkészítés:

    1. A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk. Kb. egy órára hűtőbe tesszük.
    2. Amíg a tészta pihen elkészítjük a krémet. A pudingport a tejjel és a cukorral sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni.
    3. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A barackokat kockázzuk fel. Ha a puding kihűlt, keverjük hozzá a tejfölt, az apróra kockázott barackot és a kemény habot.
    4. A tésztát kivesszük a hűtőből, és ketté vesszük. Az egyik felét tepsi nagyságúra nyújtjuk. Vajazott, lisztezett tepsibe helyezzük, és rásimítjuk a krémet. Kinyújtjuk a tészta másik felét is, és beterítjük vele a krémet. Villával megszurkáljuk. 175 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Miután kihűlt, porcukorral meghintve tálaljuk.