A sütőt előmelegítjük, a sütőformába sütőpapírt rakunk, vagy kikenjük és kilisztezzük. Elkészítjük a tésztát: a tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgát a cukor egyik felével és a vízzel jól elkeverjük, majd a fehérjét a cukor másik felével kemény habbá verjük. Összekeverjük a kétfajta lisztet és a sütőport, majd hozzáadjuk a tojássárgához a lisztes keveréket, amit ha simára kevertünk, óvatosan hozzákeverjük a kivert habot is. Az így kapott masszát óvatosan beleöntjük a formába és 15-20 percig sütjük. Amikor megsült, hűvös helyre tesszük, hagy kihűlni. Amíg hűl a tésztánk, elkészítjük a krémet: a joghurtot a zselatinnal és a cukorral felmelegítjük. Nem kell nagyon forróra, csak annyira, hogy a zselatint el tudjuk keverni benne. Amíg hűl, felverjük a tejszínhabot a habfixálóval és feldaraboljuk a barackot. Én megszoktam felezni a barackot. A szebbjéből félreteszek a tetejére, a többit felkockázom. A kihűlt joghurtba rakom a felkockázott barackot, majd hozzákeverem a tejszínhabot. A kihűlt tésztára borítom, a tetejére rakom a cikkekre vágott barackokat és hűtőbe teszem 1 órára. A zselé hozzávalóit összeöntöm, csomómentesen elkeverem és felmelegítem. A tortát kiveszem a hűtőből és a kihűlt zselatint ráöntöm, majd fél órára visszateszem a hűtőbe. Mikor megdermedt a zselatin, a tetején kiveszem a formából. Célszerű késsel körbevágni a szélét és úgy kivenni a tortaformából. Jó étvágyat.