Barackos túrós batyu
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 10 dekagramm | |
---|---|---|
tejföl | 1 evőkanál | |
tej | 3 dl | |
mazsola | 5 dekagramm | |
finomliszt | 50 dekagramm | |
búzadara | 1 evőkanál | |
só | 1 csipetnyi | |
élesztő | 1 dekagramm | |
kristálycukor | 2 evőkanál | |
sovány túró | 25 dekagramm | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
felezett őszibarack | 20 dekagramm |
Desszertek: Barackos túrós batyu a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
Kevés langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, amibe egy teáskanálnyi cukrot teszünk. Közben átszitáljuk a lisztet, sóval, cukorral ízesítjük, és elmorzsoljuk benne a RAMA Margarint.
A közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a maradék tejet, a tojások sárgáját (a fehérjéket tegyük félre a végső kenésnél hasznát vesszük), és a felfuttatott élesztőt. Alaposan átdagasztjuk és letakarva 45 percen keresztül enyhén meleg helyen kelni hagyjuk.
Közben elkészítjük a tölteléket. A túrót áttörjük és a hozzávalókkal alaposan kidolgozzuk, majd
a végén beletesszük az apró kockára vágott barackbefőttet.
A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, kicsit átgyúrjuk, kb. 1 cm vastagra nyújtjuk. 10x10 cm-es kockákra vágjuk, közepébe túrótölteléket rakunk. Szemben lévő két-két csücskét
összecsípjük, tojásfehérjével megkenjük, és letakarva 1/2 óráig kelni hagyjuk.
A kelesztés alatt a sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Tálalás előtt porcukorral megszórjuk. Készíthetünk hozzá vaníliasodót is.