Feltöltve:

Barackos túrós batyu

35
Közepes
10 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz10 dekagramm
tejföl1 evőkanál
tej3 dl
mazsola5 dekagramm
finomliszt50 dekagramm
búzadara1 evőkanál
1 csipetnyi
élesztő1 dekagramm
kristálycukor2 evőkanál
sovány túró25 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
felezett őszibarack20 dekagramm

Desszertek: Barackos túrós batyu a sok Sütemények recept közül.

Elkészítés

1

Kevés langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, amibe egy teáskanálnyi cukrot teszünk. Közben átszitáljuk a lisztet, sóval, cukorral ízesítjük, és elmorzsoljuk benne a RAMA Margarint.

2

A közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a maradék tejet, a tojások sárgáját (a fehérjéket tegyük félre a végső kenésnél hasznát vesszük), és a felfuttatott élesztőt. Alaposan átdagasztjuk és letakarva 45 percen keresztül enyhén meleg helyen kelni hagyjuk.

3

Közben elkészítjük a tölteléket. A túrót áttörjük és a hozzávalókkal alaposan kidolgozzuk, majd
a végén beletesszük az apró kockára vágott barackbefőttet.

4

A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, kicsit átgyúrjuk, kb. 1 cm vastagra nyújtjuk. 10x10 cm-es kockákra vágjuk, közepébe túrótölteléket rakunk. Szemben lévő két-két csücskét
összecsípjük, tojásfehérjével megkenjük, és letakarva 1/2 óráig kelni hagyjuk.

5

A kelesztés alatt a sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Tálalás előtt porcukorral megszórjuk. Készíthetünk hozzá vaníliasodót is.

Hozzászólások

Hasonló receptek

40"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

65"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

55"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Közepes
favorite_border 1
Megnézem