Barackos-túrós muffin
Hozzávalók
A tésztához
tojás | 4 darab | |
---|---|---|
liszt | 15 dekagramm | |
porcukor | 15 dekagramm | |
vaníliás cukor | 2 csomag | |
só | 1 csipetnyi | |
citrom reszelt héja | 0.5 darab | |
olaj | 2 evőkanál | |
víz | 2 evőkanál | |
sütőpor | 1 csomag |
A töltelékhez
barack, vagy nektarin | 30 dekagramm | |
---|---|---|
túró | 15 dekagramm | |
porcukor | 2 evőkanál |
Desszertek: Barackos-túrós muffin a sok Muffin recept közül.
Elkészítés
1
A tojások sárgáját a cukorral jól kikeverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrokat, a sót és a citromhéjat, vagy pár csepp citromlevet, majd a felvert tojásfehérjéket. A massza egynegyedét félretesszük, a többihez hozzáadjuk az olajat, lisztet, sütőport és a vizet, majd összedolgozzuk. A tésztát a muffin formákba töltjük és mindegyik közepébe 2-3 darab, meghámozott és negyedre vágott barackot nyomunk. A túrót összekeverjük a cukorral, a 2 kanál liszttel, majd a félretett masszával, a muffinok tetejére halmozzuk. Sütőben közepes hőfokon 25-30 percig sütjük.