Barackos túrótorta
Hozzávalók
Piskótához
tojás | 8 darab | |
---|---|---|
kristálycukor | 20 dekagramm | |
liszt | 16 dekagramm | |
sütőpor | 1 csomag | |
meleg víz | 5 evőkanál |
Krémhez
túró | 25 dekagramm | |
---|---|---|
porcukor | 10 dekagramm | |
citrom reszelt héja | 1 darab | |
citrom leve | 0.5 darab | |
tejszín | 5 dl | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
habfixáló | 2.5 csomag | |
őszibarack | 1 darab |
Tetejére
őszibarack | 1 darab | |
---|---|---|
színtelen tortazselé | 1 csomag |
Desszertek: Barackos túrótorta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
A tojássárgákat kikeverjük a kristálycukorral, majd a vízzel tovább vegyítjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd a cukros keverékhez apránként hozzáadjuk és elkeverjük. A tojások felvert habját is óvatosan hozzákeverjük a masszához. A kerek tortaformát kikenjük Ramával, behintjük zsemlemorzsával és beleöntjük a masszát. 180-200 fokos sütőben 30-40 percig sütjük.
Míg a tészta sül elkészítjük a torta krémjét. A túrót villával összetörjük, majd kikeverjük a porcukorral. Hozzáadjuk a citrom levét és a reszelt héját, majd ismételten elkeverjük. A tejszínt a vaníliás cukorral és a habfixálóval habbá verjük, majd a túróhoz adjuk.
Ha a tészta kihűlt kettévágjuk. Ezt megtehetjük késsel, illetve cérnával, vagy damillal is. A félbevágott piskótatésztát megkenjük a túrós krémmel és őszibarackdarabokkal gazdagítjuk. Miután a piskóta tetejét rátesszük, a torta oldalát és tetejét is bevonjuk a túrós krémmel. A tetejét vékonyra szeletelt őszibarackkal díszítjük és ha mindezzel végeztünk az őszibarackdarabokra az előzetesen elkészített zselatint öntjük.
Pár órát hűtőben pihentetem.