Barackos ünnepi sütemény
Barackos ünnepi sütemény
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    krem

    • vaníliás cukor - 1 csomag
    • porcukor - 25 dekagramm
    • Ráma - 25 dekagramm
    • tej - 7 dl
    • liszt - 1 evőkanál
    • vaníliás pudingpor - 2 csomag

    Továbbá

    • tortabevonó - 1 darab
    • növényi tejszín - 0.5 liter
    • kávé - 0.5 dl
    • kocka alakú háztartási keksz - 1 csomag
    • barackbefőtt - 1 darab

    Tészta

    • tojás - 5 darab
    • só - 1 csipetnyi
    • kakaó - 1 evőkanál
    • liszt - 18 dekagramm
    • forró víz - 5 evőkanál
    • porcukor - 25 dekagramm

    Elkészítés:

    1. A piskótát már előző nap megsütöttem a szokásos módszerrel, a 32x20 cm-es tepsimben. Másnap a pudingporral, a liszttel, a tejjel és a vaníliás cukorral kemény pudingot főzök, majd kirakom hűlni. A Ramát kikeverem a porcukorral, a barackokat kicsi kockákra vágom. Amikor a puding kihűlt, akkor mindent összekeverek és rásimítom a barna piskótára. Kirakom a tetejét a kekszekkel és lekenem a kávéval. Felverem a tejszínt és rásimítom a kávés kekszre, majd mehet éjszakára a hűtőbe. Másnap egy kis csokit felolvasztok és kidíszítem a tetejét. Fontos, hogy egy éjszakát álljon, hogy a keksz megpuhuljon és összeérjenek az ízek. Jó étvágyat kívánok hozzá.