Feltöltve:

Bázeli finomság

70
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

méz30 dekagramm
cukor20 dekagramm
őrölt fahéj1 evőkanál
frissen őrölt szerecsendió1 kávéskanál
darabolt mandula15 dekagramm
reszelt citromhéj1 teáskanál
kockára vágott cukrozott narancshéj7.5 dekagramm
kockára vágott cukrozott7.5 dekagramm
citromhéj1 darab
meggylé8 evőkanál
liszt40 dekagramm
sütőpor1 kávéskanál

A mázhoz

porcukor10 dekagramm
víz, vagy meggylé3 evőkanál

Desszertek: Bázeli finomság a sok

Elkészítés

1

A mézet és a cukrot folyamatosan kevergetve felmelegítjük, amíg a cukor fel nem olvad. A fahéjat, a szegfűszeget és a szerecsendiót belekeverjük. Az edényt levesszük a tűzhelyről és rövid ideig hűlni hagyjuk. A mandulát, a cukrozott narancs és citromhéj darabokat és a meggylevet belekeverjük a mézes masszába. A lisztet és a sütőport hozzáadjuk, majd sima tésztává gyúrjuk. Sütőpapírral kibéleljük a sütőlapot, a kb. 1-2 cm vastagságúra kinyújtott tésztát ráhelyezzük és néhány órán át, vagy egész éjszaka állni hagyjuk. A 225 °C-ra előmelegített sütőben, 18-20 percig sütjük. A porcukrot elkeverjük a meggylével vagy a vízzel és a forró süteményt rögtön a sütés után bekenjük vele. A kemény széleket levágjuk és a süteményt 3x6 cm-es szeletekre vágjuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

2"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem