A mézet és a cukrot folyamatosan kevergetve felmelegítjük, amíg a cukor fel nem olvad. A fahéjat, a szegfűszeget és a szerecsendiót belekeverjük. Az edényt levesszük a tűzhelyről és rövid ideig hűlni hagyjuk. A mandulát, a cukrozott narancs és citromhéj darabokat és a meggylevet belekeverjük a mézes masszába. A lisztet és a sütőport hozzáadjuk, majd sima tésztává gyúrjuk. Sütőpapírral kibéleljük a sütőlapot, a kb. 1-2 cm vastagságúra kinyújtott tésztát ráhelyezzük és néhány órán át, vagy egész éjszaka állni hagyjuk. A 225 °C-ra előmelegített sütőben, 18-20 percig sütjük. A porcukrot elkeverjük a meggylével vagy a vízzel és a forró süteményt rögtön a sütés után bekenjük vele. A kemény széleket levágjuk és a süteményt 3x6 cm-es szeletekre vágjuk.