Bazsalikomos paradicsomos kockák
Hozzávalók
liszt | 60 dekagramm | |
---|---|---|
Ráma | 40 dekagramm | |
tejföl (kb) | 4 dl | |
só | 5 teáskanál | |
szárított bazsalikom | 1 kevés | |
paradicsompüré | 1.5 dl |
A díszítéshez
sajt (kb) | 20 dekagramm | |
---|---|---|
szezámmag | 1 darab | |
mák, vagy köménymag, szezámmag, napraforgómag, tökmag | 1 adag |
A kenéshez
tojássárgája | 1 darab |
---|
Desszertek: Bazsalikomos paradicsomos kockák a sok
Elkészítés
1
A lisztet a Ramával és a sóval elmorzsoljuk. Hozzáadunk annyi tejfölt, amennyit felvesz, hogy közepesen puha tésztát kapjunk. A tejfölt összekeverjük előtte a bazsalikommal és a paradicsomsűrítménnyel.
Belisztezett deszkán 4-6 mm-eresre kinyújtjuk. A tojást összekeverjük és megkenjük vele a tésztát. Ízlés szerint megszórjuk sajttal, mákkal, köménymaggal, vagy szezámmaggal. Derelyevágóval csíkokra vágjuk, sütőpapírra helyezzük, előmelegített sütőben kisütjük.