Feltöltve:

Bécsi kocka

50
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

cukor100 gramm
liszt300 gramm
Ráma200 gramm
tojássárgája1 darab
darált dió50 gramm
őrölt fahéj1 csipetnyi

Töltelék

darált dió200 gramm
tej1 dl
kristálycukor200 gramm
darált keksz50 gramm
rum1 darab
citrom reszelt héja1 darab

Desszertek: Bécsi kocka a sok Sütemények recept közül.

Elkészítés

1

A lisztből, Ramából, porcukorból, tojássárgából, darált dióból és fahéjból tésztát gyúrunk. Kb. 30 percre hűtőbe tesszük pihenni. Ezután a tésztát 2 részre osztjuk el és fél cm vastagra kinyújtjuk őket. Az alsó lapot egészben megsütjük, a felső lapot 6x6 cm-es kockákra felvágjuk és úgy sütjük meg. A diópüré töltelékhez a tejet a cukorral felforraljuk és a tűzről levéve belekeverjük a rummal és citromhéjjal elkevert diót. A tölteléket elkenjük az alsó lapon, ráhelyezzük a tetőket és felszeleteljük. Tetejét díszíthetjük porcukorral és csokoládéba mártott diószemekkel.

Hozzászólások

Hasonló receptek

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

2"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem