Bécsi kocka
Bécsi kocka
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    krem

    • kristálycukor - 3 evőkanál
    • víz - 1.5 dl
    • kristálycukor - 6 evőkanál
    • tej - 5 dl
    • liszt - 4 evőkanál
    • Ráma - 20 dekagramm

    Tészta

    • finomliszt - 0.5 kilogramm
    • Ráma - 12 dekagramm
    • porcukor - 15 dekagramm
    • egész tojás - 1 darab
    • tej - 1.5 dl
    • sütőpor - 0.5 csomag

    Csokis bevonat

    • kristálycukor - 1 evőkanál
    • víz - 5 evőkanál
    • szitált porcukor - 30 dekagramm
    • kakaópor - 2 evőkanál
    • puha Rama - 2 dekagramm

    Elkészítés:

    1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 3 lapot sütünk belőle.
    2. Krém: 3 ek kristálycukrot jó sötétre megpirítunk, 1,5 dl vízzel felengedünk, majd levesszük a tűzről. Hozzáadunk 6 ek kristálycukrot, a tejet és a lisztet, majd habverővel összedolgozzuk. Beletesszük a Ramát, visszatesszük a tűzre és állandó kevergetés mellett habosra keverjük.
    3. Mikor a tésztalapok kihűltek, megtöltjük a krémmel.
    4. Csokis bevonat: a kristálycukrot a vízben sziruppá főzzük. A kakaóval kevert porcukrot egy tálba tesszük, beletesszük a Ramát és összekeverjük a forró sziruppal. Ezt kenjük a tészta tetejére.
    5. Másnap fogyasztható.