Feltöltve:

Bécsi őszibarackos lepény

60
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

Ráma8 dekagramm
porcukor28 dekagramm
tojássárgája4 darab
tej2 dl
sütőpor1 csomag
rétesliszt28 dekagramm
citrom reszelt héja és leve1 darab

A tészta kenéséhez

baracklekvár4 evőkanál

A rakományhoz

barackbefőtt1 pohár

A tetejére

tojásfehérje1 darab
porcukor28 dekagramm
1 csipetnyi
citromlé1 teáskanál

A szóráshoz

fahéjas porcukor1 kevés

Desszertek: Bécsi őszibarackos lepény a sok Lepény recept közül.

Elkészítés

1

A Ramát a porcukorral és a tojássárgákkal kikeverjük. Bő 2 dl tejben feloldunk egy sütőport és vékony sugárban, közben keverve, a tojásos cukorhoz öntjük, végül beletesszük a réteslisztet, az 1 citrom levét és reszelt héját. Egy közepes tepsit kikenünk Ramával, a tésztát beleöntjük, elsimítjuk és majdnem készre sütjük. Közben felverjük keményre a tojásfehérjéket a cukorral, sóval, citromlével. Ekkor kivesszük a sütőből, megkenjük lekvárral, kirakjuk a lecsepegtetett barackszeletekkel és rásimítjuk az előzőleg keményre felvert cukorhabot. Visszatesszük a sütőbe, de a lángot mérsékeljük, tehát a habot szárítjuk. Fahéjas porcukorral megszórva kínáljuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem