Bécsi őszibarackos lepény
Hozzávalók
A tésztához
Ráma | 8 dekagramm | |
---|---|---|
porcukor | 28 dekagramm | |
tojássárgája | 4 darab | |
tej | 2 dl | |
sütőpor | 1 csomag | |
rétesliszt | 28 dekagramm | |
citrom reszelt héja és leve | 1 darab |
A tészta kenéséhez
baracklekvár | 4 evőkanál |
---|
A rakományhoz
barackbefőtt | 1 pohár |
---|
A tetejére
tojásfehérje | 1 darab | |
---|---|---|
porcukor | 28 dekagramm | |
só | 1 csipetnyi | |
citromlé | 1 teáskanál |
A szóráshoz
fahéjas porcukor | 1 kevés |
---|
Desszertek: Bécsi őszibarackos lepény a sok Lepény recept közül.
Elkészítés
1
A Ramát a porcukorral és a tojássárgákkal kikeverjük. Bő 2 dl tejben feloldunk egy sütőport és vékony sugárban, közben keverve, a tojásos cukorhoz öntjük, végül beletesszük a réteslisztet, az 1 citrom levét és reszelt héját. Egy közepes tepsit kikenünk Ramával, a tésztát beleöntjük, elsimítjuk és majdnem készre sütjük. Közben felverjük keményre a tojásfehérjéket a cukorral, sóval, citromlével. Ekkor kivesszük a sütőből, megkenjük lekvárral, kirakjuk a lecsepegtetett barackszeletekkel és rásimítjuk az előzőleg keményre felvert cukorhabot. Visszatesszük a sütőbe, de a lángot mérsékeljük, tehát a habot szárítjuk. Fahéjas porcukorral megszórva kínáljuk.