Bécsi túrós palacsintarakottas
Hozzávalók
A palacsintához
liszt | 30 dekagramm | |
---|---|---|
só | 1 csipetnyi | |
tej | 5 dl | |
olaj | 2 evőkanál | |
ásványvíz (szénsavas) | 1 adag |
A töltelékhez
mazsola | 10 dekagramm | |
---|---|---|
rum | 4 evőkanál | |
túró | 50 dekagramm | |
puha Rama | 6 evőkanál | |
citrom reszelt héja | 1 darab | |
tojás | 4 darab |
Az öntethez
tojás | 2 darab | |
---|---|---|
cukor | 10 dekagramm | |
vaníliás cukor | 2 csomag | |
tej | 2 dl | |
porcukor | 1 darab |
Desszertek: Bécsi túrós palacsintarakottas a sok Palacsinta recept közül.
Elkészítés
1
Megsütjük a palacsintákat. A töltelékhez a mazsolát megmossuk, papírtörlőbe megtöröljük és meglocsoljuk a rummal. A túrót szitán áttörjük és a Ramával összekeverjük. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét 1 csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgát a cukorral habosra keverjük és hozzáadjuk a citromhéjat, majd alaposan összedolgozzuk. Begyújtjuk a sütőt 200 C fokra. Óvatosan a túróhoz keverjük a fehérje kemény habját. Megkenjük vele a palacsintákat és félbe vágjuk őket. Ramával kikent tepsibe tesszük, egy kicsit csúsztatva. A tetejére tesszük az öntethez leírt, alaposan összekevert hozzávalókat. Az előmelegített sütőbe készre sütjük.