Bejgli ízű mini kiflik sütés nélkül
Bejgli ízű mini kiflik sütés nélkül
  • timer40 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Mákos változathoz

    • puha Rama Vajas Íz - 11 dekagramm
    • darált keksz - 25 dekagramm
    • porcukor - 5 dekagramm
    • darált mák - 6 dekagramm
    • kezeletlen citrom reszelt héja vagy 1 mokkáskanál Dr. Oetker Finesse reszelt citromhéj - 1 darab
    • fahéj - 1 teáskanál
    • vanília kivonat - 1 teáskanál
    • baracklekvár - 5 dekagramm

    Diós változathoz

    • puha Rama Vajas Íz - 11 dekagramm
    • darált keksz - 25 dekagramm
    • porcukor - 5 dekagramm
    • pörkölt, darált dió - 7 dekagramm
    • mézeskalács fűszerkeverék - 2 csapott mokkáskanál
    • vanília kivonat - 1 teáskanál
    • baracklekvár - 5 dekagramm

    Elkészítés:

    1. Vegyünk két nagy tálat, keverjük el benne a száraz alapanyagokat külön a diós, és külön a mákos kiflikhez. Majd adjuk hozzá mindkét tésztához a vanília kivonatot, a puha Rama Vajas Ízt, és a baracklekvárral gyúrjuk őket tésztává addig, amíg formázható masszává áll össze. Ha szükséges adjunk még hozzá baracklekvárt vagy vizet. Pihentessük a hűtőszekrényben legalább egy fél órát, hogy könnyebben formázható legyen. Sodorjunk a tésztákból apró kifliket, majd forgassuk meg őket porcukorban. Kb. 30 kifli lesz belőle.