Berlini szelet
Hozzávalók
cukor | 8 dekagramm | |
---|---|---|
liszt | 25 dekagramm | |
Ráma | 15 dekagramm | |
tojássárgája | 1 darab | |
sütőpor | 0.5 csomag |
Töltelék
dió | 15 dekagramm | |
---|---|---|
porcukor | 10 dekagramm | |
tej | 1 kevés | |
rum | 1 kevés | |
lekvár | 1 darab |
Piskóta
tojás | 4 darab | |
---|---|---|
cukor | 4 dekagramm | |
liszt | 4 evőkanál |
Máz
tojásfehérje | 1 darab | |
---|---|---|
porcukor | 10 dekagramm | |
citromlé | 1 evőkanál |
Díszítés
színes tortadara | 1 kevés |
---|
Desszertek: Berlini szelet a sok
Elkészítés
1
A hozzávalókat összegyúrjuk, tepsibe tesszük, megkenjük lekvárral. A tölteléket összekeverjük és rákenjük a lekvárra. A piskótát összekeverjük, a fehérjét habbá verjük és ráöntjük a diós töltelékre, majd előmelegített sütőben megsütjük. A citromos mázhoz a hozzávalókat fél óráig keverjük, majd a kihűlt tészta tetejére öntjük. A tetejére színes tortadarát teszünk.