Feltöltve:

Besztercei szilvás pite

access_alarm 60
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A töltelékhez

ribizlilekvár20 dekagramm
mazsola6 dekagramm
citrom reszelt héja1 darab
fahéj1 kevés
besztercei szilva1.2 kilogramm

A tésztához

sovány tehéntúró30 dekagramm
kristálycukor10 dekagramm
citrom reszelt héja1 darab
tojás1 darab
1 csipetnyi
sütőpor1 csipetnyi
liszt30 dekagramm
Ráma15 dekagramm

Desszertek: Besztercei szilvás pite a sok Pite recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A lisztbe belekeverjük a sütőport és a csipet sót. Hozzáadjuk a Ramát, a tojást, a cukrot, a reszelt citromhéjat és a tehéntúrót. Tésztát gyúrunk belőle és 30 percre hűvös helyre tesszük.

2. lépés

A tésztát 1 cm vastagra nyújtjuk és kibéleljük vele a sütőformát. Az alját először megkenjük ribizlilekvárral, majd kirakjuk fél szem szilvákkal úgy, hogy egyszer vágott oldallal lefelé, aztán vágott oldallal felfelé legyenek.

3. lépés

Megszórjuk fahéjjal, cukorral és mazsolával. Előmelegített sütőben 180 °C-on készre sütjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 3
Megnézem