Feltöltve:

Besztercei szilvás pite

60
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A töltelékhez

ribizlilekvár20 dekagramm
mazsola6 dekagramm
citrom reszelt héja1 darab
fahéj1 kevés
besztercei szilva1.2 kilogramm

A tésztához

sovány tehéntúró30 dekagramm
kristálycukor10 dekagramm
citrom reszelt héja1 darab
tojás1 darab
1 csipetnyi
sütőpor1 csipetnyi
liszt30 dekagramm
Ráma15 dekagramm

Desszertek: Besztercei szilvás pite a sok Pite recept közül.

Elkészítés

1

A lisztbe belekeverjük a sütőport és a csipet sót. Hozzáadjuk a Ramát, a tojást, a cukrot, a reszelt citromhéjat és a tehéntúrót. Tésztát gyúrunk belőle és 30 percre hűvös helyre tesszük.

2

A tésztát 1 cm vastagra nyújtjuk és kibéleljük vele a sütőformát. Az alját először megkenjük ribizlilekvárral, majd kirakjuk fél szem szilvákkal úgy, hogy egyszer vágott oldallal lefelé, aztán vágott oldallal felfelé legyenek.

3

Megszórjuk fahéjjal, cukorral és mazsolával. Előmelegített sütőben 180 °C-on készre sütjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem