Besztercei szilvás pite
Hozzávalók
A töltelékhez
ribizlilekvár | 20 dekagramm | |
---|---|---|
mazsola | 6 dekagramm | |
citrom reszelt héja | 1 darab | |
fahéj | 1 kevés | |
besztercei szilva | 1.2 kilogramm |
A tésztához
sovány tehéntúró | 30 dekagramm | |
---|---|---|
kristálycukor | 10 dekagramm | |
citrom reszelt héja | 1 darab | |
tojás | 1 darab | |
só | 1 csipetnyi | |
sütőpor | 1 csipetnyi | |
liszt | 30 dekagramm | |
Ráma | 15 dekagramm |
Desszertek: Besztercei szilvás pite a sok Pite recept közül.
Elkészítés
1
A lisztbe belekeverjük a sütőport és a csipet sót. Hozzáadjuk a Ramát, a tojást, a cukrot, a reszelt citromhéjat és a tehéntúrót. Tésztát gyúrunk belőle és 30 percre hűvös helyre tesszük.
2
A tésztát 1 cm vastagra nyújtjuk és kibéleljük vele a sütőformát. Az alját először megkenjük ribizlilekvárral, majd kirakjuk fél szem szilvákkal úgy, hogy egyszer vágott oldallal lefelé, aztán vágott oldallal felfelé legyenek.
3
Megszórjuk fahéjjal, cukorral és mazsolával. Előmelegített sütőben 180 °C-on készre sütjük.