Besztercei szilvás pite
Besztercei szilvás pite
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A töltelékhez

    • ribizlilekvár - 20 dekagramm
    • mazsola - 6 dekagramm
    • citrom reszelt héja - 1 darab
    • fahéj - 1 kevés
    • besztercei szilva - 1.2 kilogramm

    A tésztához

    • sovány tehéntúró - 30 dekagramm
    • kristálycukor - 10 dekagramm
    • citrom reszelt héja - 1 darab
    • tojás - 1 darab
    • só - 1 csipetnyi
    • sütőpor - 1 csipetnyi
    • liszt - 30 dekagramm
    • Ráma - 15 dekagramm

    Elkészítés:

    1. A lisztbe belekeverjük a sütőport és a csipet sót. Hozzáadjuk a Ramát, a tojást, a cukrot, a reszelt citromhéjat és a tehéntúrót. Tésztát gyúrunk belőle és 30 percre hűvös helyre tesszük.
    2. A tésztát 1 cm vastagra nyújtjuk és kibéleljük vele a sütőformát. Az alját először megkenjük ribizlilekvárral, majd kirakjuk fél szem szilvákkal úgy, hogy egyszer vágott oldallal lefelé, aztán vágott oldallal felfelé legyenek.
    3. Megszórjuk fahéjjal, cukorral és mazsolával. Előmelegített sütőben 180 °C-on készre sütjük.