Besztercei szilvás pite
Besztercei szilvás pite
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 15 dekagramm
  • tojás - 1 darab
  • liszt - 30 dekagramm
  • fahéj - 1 csipetnyi
  • mazsola - 6 dekagramm
  • só - 1 csipetnyi
  • sütőpor - 1 csipetnyi
  • kristálycukor - 10 dekagramm
  • besztercei szilva - 1 kilogramm
  • sovány tehéntúró - 30 dekagramm
  • ribizlilekvár - 20 dekagramm

Elkészítés:

  1. A lisztbe belekeverjük a sütőport és a csipet sót. Hozzáadjuk a Ramát, a tojást, a cukrot, a reszelt citromhéjat és a tehéntúrót. Tésztát gyúrunk belőle és 30 percre hűvös helyre tesszük. A tésztát 1 cm vastagra nyújtjuk és kibéleljük vele a sütőformát.
  2. Az alját először megkenjük ribizlilekvárral, majd kirakjuk fél szem szilvákkal úgy, hogy egyszer vágott oldallal lefelé, aztán vágott oldallal fölfelé legyenek. Megszórjuk fahéjjal, cukorral és mazsolával. Előmelegített sütőben 180 °C-on készre sütjük.