Bezzeg Mama torta
0
Közepes
1 fő
favorite_border
0
Hozzávalók
Tészta
tojás | 6 darab | |
---|---|---|
cukor | 20 dekagramm | |
citrom kifacsart leve és reszelt héja | 1 darab | |
liszt | 15 dekagramm | |
szódabikarbóna | 1 csipetnyi |
krem
Rama Vajas Íz | 15 dekagramm | |
---|---|---|
cukor | 15 dekagramm | |
darált dió | 10 dekagramm | |
tej | 1 dl | |
vaníliás cukor | 1 csomag |
Desszertek: Bezzeg Mama torta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
1
A tésztához 5 tojássárgát és 1 egész tojást a cukorral, a citrom levével és reszelt héjával habosra keverünk, majd óvatosan hozzáadjuk az 5 tojásfehérje felvert habját. A tésztát kikent formába, vagy tepsibe öntjük és előmelegített sütőben megsütjük. Kihűtjük és csak utána kenjük meg a krémmel.
2
A krémhez a Ramát habosra keverjük a cukorral. A darált diót leforrázzuk a tejjel, amibe előzőleg belekevertük a vaníliás cukrot. Ha a tejes dió kihűlt, összekeverjük a Ramás masszával.
3
A tésztát két részre vágjuk, úgy töltjük meg a krémmel. Kívülről is megkenjük a krémmel és megszórjuk darált dióval.