Bicikli szelet
Bicikli szelet
  • timer40 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A mázhoz

    • porcukor - 20 dekagramm
    • citrom leve - 1 darab

    A sárga tésztához

    • liszt - 30 dekagramm
    • Rama Vajas Íz - 15 dekagramm
    • sütőpor - 1 csomag
    • cukor - 1 evőkanál
    • tejföl - 1 evőkanál
    • tojássárgája - 4 darab

    A diós töltelékhez

    • sárgabaracklekvár - 1 kevés
    • darált dió - 25 dekagramm
    • cukor - 15 dekagramm

    A csokis masszához

    • tojás - 3 egész
    • cukor - 25 dekagramm
    • liszt - 30 dekagramm
    • sütőpor - 1 csomag
    • kakaópor - 3 evőkanál
    • tej - 3 dl
    • étolaj - 1 dl

    Elkészítés:

    1. A hozzávalókat összegyúrjuk, és 6 egyenlő részre osztjuk. Mindegyiket vékonyra kinyújtjuk, baracklekvárral megkenjük, és cukrozott, darált dióval megszórjuk. Feltekerjük szorosan, mint a beiglit. Egy nagy tepsibe tesszük. Egyet beleteszünk, mellette egy ujjnyi részt kihagyunk, és jöhet a következő tekercs. Ha mindet beletettük a tepsibe, akkor jöhet a csokis massza.
    2. A cukrot a tojással habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat, apránként a tejet, végül a sütőporos lisztet. A masszát a tekercsek tetejére öntjük. 180 fokon, 25-30 percig sütjük. A tetejére bármilyen mázat lehet tenni, most citromos máz kerül a tetejére.
    3. A porcukorral összekeverjük a citromot és a vizet. Egy pár másodpercre feltesszük a tűzre, de nem forraljuk fel, csak kicsit langyosítjuk, és máris mehet a tészta tetejére.