Bicikli szelet
Hozzávalók
A tésztához
liszt | 30 dekagramm | |
---|---|---|
Ráma | 15 dekagramm | |
sütőpor | 1 csomag | |
cukor | 1 evőkanál | |
tejföl | 1 evőkanál | |
tojássárgája | 4 darab |
A mázhoz
porcukor | 20 dekagramm | |
---|---|---|
citrom leve | 1 darab |
A diós töltelékhez
sárgabarack lekvár | 1 darab | |
---|---|---|
darált dió | 25 dekagramm | |
cukor | 15 dekagramm |
A csokis tésztához
egész tojás | 3 darab | |
---|---|---|
cukor | 25 dekagramm | |
liszt | 30 dekagramm | |
sütőpor | 1 csomag | |
kakaópor | 3 evőkanál | |
tej | 3 dl | |
étolaj | 1 dl |
Desszertek: Bicikli szelet a sok
Elkészítés
A hozzávalókat összegyúrjuk és 6 egyenlő részre osztjuk. Mindegyiket vékonyra kinyújtjuk, baracklekvárral megkenjük és cukrozott darált dióval megszórjuk. Feltekerjük szorosan, mint a beiglit. Egy nagy tepsibe tesszük. Egyet beleteszünk, mellette egy ujjnyi részt kihagyunk és jöhet a következő tekercs. Ha mindet beletettük a tepsibe, akkor jöhet a csokis massza.
A cukrot a tojással habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat és apránként a tejet, végül a sütőporos lisztet. A masszát a tekercsek tetejére öntjük. 180 fokon 25-30 percig sütjük. A tetejére bármilyen mázat lehet tenni, most citromos máz került a tetejére.
A porcukorral összekeverjük a citromot és a vizet. Egy pár másodpercre feltesszük a tűzre, de nem forraljuk fel, csak kicsit langyosítjuk és máris mehet a tészta tetejére.