Feltöltve:

Birsalmás szelet

55
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Tészta

tojás5 darab
langyos víz5 evőkanál
cukor10 evőkanál
rétesliszt10 evőkanál
sütőpor0.5 csomag

Töltelék

Ráma25 dekagramm
cukor20 dekagramm
birsalmabefőtt7 dl
rum vagy rumaroma1 kevés
babapiskóta50 dekagramm
kakaó3 evőkanál

Teteje

cukor20 dekagramm
kakaó5 dekagramm
tej1 kevés
Ráma10 dekagramm

Desszertek: Birsalmás szelet a sok

Elkészítés

1

A tészta hozzávalóiból vizes piskótát sütünk. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a vizet, majd a lisztet és a sütőport.

2

Kemény habbá verjük a tojásfehérjéket, majd óvatosan hozzákeverjük a lisztes keverékhez.

3

A sütőt előmelegítjük. Ramával kikenünk és liszttel beszórunk egy nagy gáztepsit. Beleöntjük a masszát és kb.180°C-on 25-30 percig sütjük, majd tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e, ha nem ragad rá, akkor kész.

4

A tésztát hagyjuk kihűlni, ezalatt elkészítjük a tölteléket.

5

A Ramát habosra keverjük a cukorral. A birsalmát villával összetörjük, majd hozzáadjuk a rumot, a kakaót és összedolgozzuk a Ramás keveréket a birsalmással, majd hozzáadjuk az apróra tört babapiskótát is. Alaposan összekeverjük.

6

A tölteléket rásimítjuk a piskóta tetejére és elkészítjük a csokimázat. Hagyjuk kissé hűlni. Amikor már alig langyos, a birsalma tetejére simítjuk és hagyjuk teljesen kihűlni.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem