Böbe féle papucs
Hozzávalók
Krémhez
Ráma | 10 dekagramm | |
---|---|---|
cukor | 10 dekagramm | |
rum aroma | 3 evőkanál | |
sárgabaracklekvár | 3 evőkanál | |
kakaó | 3 evőkanál | |
tej | 3 dl |
Tésztához
liszt | 50 dekagramm | |
---|---|---|
sütőpor | 1 csomag | |
Ráma | 25 dekagramm | |
cukor | 20 dekagramm | |
tojássárgája | 2 darab | |
tej | 1.5 dl |
Mázhoz
tej, vagy ét tortabevonó | 10 dekagramm | |
---|---|---|
Ráma | 3 dekagramm | |
tej | 4 evőkanál |
Habhoz
tojásfehérje | 4 darab | |
---|---|---|
cukor | 20 dekagramm |
Desszertek: Böbe féle papucs a sok Papucs recept közül.
Elkészítés
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Lisztezett deszkán 3 db 30x30 cm-es lappá nyújtjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben megsütjük. Krém készítése: ha kihűltek, az egyiket morzsává törjük és 3 dl tejjel leforrázzuk. A Ramát a cukorral habosra keverjük, majd rum aromával, lekvárral és kakaóval ízesítjük. Ha kész a forrázott tésztával jól összekeverjük. Az egyik lapra rákenjük, majd a másikkal befedjük és a hab elkészítéséig hűtőbe tesszük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot és gőz fölött még 5 percig verjük. A habot rákenjük a tészta tetejére, a máz hozzávalóit összemelegítjük és rácsorgatjuk a hab tetejére, villával megcifrázzuk, ettől márványos mintát kap. Legalább egy napig állnia kell, hogy a tészta megpuhuljon, de ha van zárható tortaforma akkor előbb puhul meg.