Bodzás muffin
Hozzávalók
Ráma | 5 dekagramm | |
---|---|---|
cukor | 15 dekagramm | |
só | 1 darab | |
tojás | 2 darab | |
citrom reszelt héja | 1 darab | |
mandulaszelet | 10 dekagramm | |
tej | 1.5 dl | |
bodzavirágszörp | 1 dl | |
liszt | 20 dekagramm | |
sütőpor | 1 csomag | |
bodzavirág | 1 marék |
Desszertek: Bodzás muffin a sok Muffin recept közül.
Elkészítés
A Ramát a cukorral habosra keverjük és hozzáadjuk a tojásokat. A citrom héját, a kissé összezúzott mandulát és a 0,5 dl bodzaszörpöt beledolgozzuk, majd hozzáadjuk a tejet. A lisztet a sütőporral elkeverjük és beleszitáljuk a tojásos keverékbe. Gyors mozdulatokkal egyneműsítjük, majd hozzáadjuk a bodzavirágot. A Ramával kikent muffin formákba belekanalazzuk a tésztát. Figyeljünk rá, hogy csak félig tegyük a formát. 180°C-ra sütőbe tesszük. Nekem 20 db muffin lett az adagból, így mind a két tálcát betettem a sütőbe, légkeveréssel sütöttem, kb. 20 perc alatt kész. A maradék szörpöt úgy osztjuk el, hogy minden muffinra tudjunk önteni egy picit. Addig hagyjuk a formában, amíg a szirupot beszívja.