Feltöltve:

Bodzás piskótatekercs

access_alarm 0
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

bodzabogyó lekvár1 evőkanál
citrom reszelt héja1 darab
vaj vagy sütőmargarin8 dekagramm
liszt4 evőkanál
porcukor4 evőkanál
tojásfehérje4 darab

Töltelék

bodzabogyó lekvár1 pohár

Desszertek: Bodzás piskótatekercs a sok Piskótatekercs recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A tojások fehérjéből pár csepp citromlével és a cukorral kemény habot verünk, kanalanként lassan hozzákeverjük a lisztet, citromhéjat reszelünk hozzá, majd hozzákeverjük a megolvasztott, és langyosra hűtött vajat vagy sütőmargarint, legvégül egy kanál sűrű lekvárt keverünk hozzá. Kivajazott vagy kisütőmargarinozott, lisztezett tepsibe kenjük. Forró sütőbe tesszük, majd pár perc után takarékra kapcsolva megsütjük. Cukrozott deszkára, majd onnan vissza tiszta konyharuhára borítjuk. Megkenjük a sűrű lekvárral, és összetekerjük. A konyharuhában hagyjuk kihűlni. Szeletelés előtt porcukorral megszórjuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 3
Megnézem