Feltöltve:

Bodzás piskótatekercs

0
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

bodzabogyó lekvár1 evőkanál
citrom reszelt héja1 darab
vaj vagy sütőmargarin8 dekagramm
liszt4 evőkanál
porcukor4 evőkanál
tojásfehérje4 darab

Töltelék

bodzabogyó lekvár1 pohár

Desszertek: Bodzás piskótatekercs a sok Piskótatekercs recept közül.

Elkészítés

1

A tojások fehérjéből pár csepp citromlével és a cukorral kemény habot verünk, kanalanként lassan hozzákeverjük a lisztet, citromhéjat reszelünk hozzá, majd hozzákeverjük a megolvasztott, és langyosra hűtött vajat vagy sütőmargarint, legvégül egy kanál sűrű lekvárt keverünk hozzá. Kivajazott vagy kisütőmargarinozott, lisztezett tepsibe kenjük. Forró sütőbe tesszük, majd pár perc után takarékra kapcsolva megsütjük. Cukrozott deszkára, majd onnan vissza tiszta konyharuhára borítjuk. Megkenjük a sűrű lekvárral, és összetekerjük. A konyharuhában hagyjuk kihűlni. Szeletelés előtt porcukorral megszórjuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem