Bögre széle süti
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 10 dekagramm | |
---|---|---|
liszt | 28 dekagramm | |
dió | 3 dekagramm | |
sütőpor | 1 csomag | |
nyers tojás | 3 darab | |
porcukor | 28 dekagramm | |
citrom héja | 1 darab | |
2,8 % -os tej | 2 dl |
Desszertek: Bögre széle süti a sok Bögrés süti recept közül.
Elkészítés
A hozzávalókat egy mély tálba tesszük.
Először a tojást ütjük bele, majd a tej kivételével mindent belerakunk.
A legvégén a tejjel meglocsoljuk a száraz hozzávalókat és kézi mixerrel összekeverjük.
Először a legalacsonyabb fokozaton, majd a leggyorsabbal egyneművé keverjük a masszát.
Egy kisebb méretű (18x27 cm-es), sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd elsimítjuk a masszát.
Előmelegített sütőben 180 °C-on 20- 25 percig sütjük.
Miután kihűlt, különböző alakzatokat szaggatunk belőle.
Ha módunkban áll, szerezzünk be kifejezetten erre a célra gyártott kiszúrót, ami egyből kivágja a bögre peremének a helyét is. Ha nem, oldjuk meg a következőképpen: bármilyen otthon fellelhető kiszúró használata esetén a pohár, vagy bögre (aminek a peremére a sütit tenni akarjuk), anyagvastagságát figyelembe véve a kiszúrt alakzatba egy ennek megfelelő vájatot vágjunk, egy lehetőleg fűrészfogú kiskés segítségével.
Ne bánkódjunk, hogy nincs speciális kiszúrónk, mert így sokkal inkább mi magunk tudjuk szabályozni a bögre széléhez mérten.
A süteményt kakaóporral, vagy porcukorral is meghinthetjük.