Feltöltve:

Bogyós gyümölcsös rácsos pite

access_alarm 90
cake Könnyű
person_outline 6 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

liszt375 gramm
cukor40 gramm
1 csipetnyi
Rama Vajas Íz200 gramm
citrom reszelt héja1 darab
hideg víz6 evőkanál

a töltelékehz

vegyes piros bogyós gyümölcs (eper, málna, ribizli, áfonya)1000 gramm
víz100 milliliter
cukor180 gramm
Dr. Oetker Vanillincukor1 csomag
1 csipetnyi
kukoricakeményítő2 evőkanál
víz 

a kenéshez, szóráshoz

tojás1 darab
cukor20 gramm

Sütéshez

Sütési idő 60 perc
Sütési hőmérséklet 200 °
Edény, sütő formája 24 cm-es piteforma

Desszertek: Bogyós gyümölcsös rácsos pite a sok Pite recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A tészta hozzávalóit késes aprítóban vagy kézzel morzsoljuk gyorsan össze, majd gyúrjuk össze, és fóliában fél órára tegyük hűtőbe.

2. lépés

A gyümölcsöket tisztítsuk meg, ha kell vágjuk apróbb darabokra, és tegyük egy lábasba. A cukorral, sóval és a vaníliás cukorral forgassuk össze, majd öntsük rá a 100ml vizet. Forraljuk fel (pár perc alatt), majd adjuk hozzá a kevés vízzel tejfölsűrűségűre kevert keményítőt. Folyamatosan keverjük, amíg be nem sűrűsödik, majd vegyük le a tűzről.

3. lépés

A tészta 2/3-át nyújtsuk ki, és tegyük egy 24 cm-es piteforma aljába. A széleit hagyjuk nyugodtan túllógni a forma szélén. Tegyük hűtőbe, amíg a másik adag tésztával dolgozunk.

4. lépés

A maradék tésztát is nyújtsuk ki, és vágjuk csíkokra egy késsel vagy recés derelyevágóval.

5. lépés

A gyümölcsös tölteléket öntsük a piteformába helyezett tésztára. Helyezzük a tetejére a tésztacsíkokat, melyeket a szélein a kissé felvert tojással ragasszunk a pite pereméhez. Villával mintázzuk meg a szélét. Vágjuk le a felesleges darabokat (ezekből formázhatunk kis rózsákat, vagy nyújtsuk ki újra, és szúrjunk ki belőle csillagokat, virágokat, melyekkel tovább díszíthetjük a piténk tetejét).

6. lépés

Kenjük le a tésztát a tojással, és szórjuk meg pici cukorral (amely a sütés során majd szépen rákaramellizálódik).

7. lépés

10 percig süssük 200 ºC-os sütőben, majd további 50-60 percig 175 ºC-os sütőben.
Kb. a 40. perctől kezdve figyeljük, nehogy megégjen a széle.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 40"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 90"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 50"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 30"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 50"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 15"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 45"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 50"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 50"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem