Feltöltve:

Bohóc szelet

45
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tetejére

étcsokoládé10 dekagramm
tejszín1 dl
színes csokidrazsé5 dekagramm

A tésztához

vajas keksz1.5 csomag

A vaníliás réteghez

főzős vaníliás pudingpor4 dekagramm
tej4 dl
cukor4 dekagramm

A mogyorkrémes réteghez

tejszín3 dl
mogyorókrém20 dekagramm
habfixáló1 evőkanál

Desszertek: Bohóc szelet a sok

Elkészítés

1

A keksz felét egy 25x25 centis tálba rakosgatjuk. A vaníliás pudingport összekeverjük a cukorral, felengedjük a tejjel, majd nagy lángon, folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg krémmé nem sűrűsödik. Rákenjük a kekszre és kihűtjük. A tejszínt 15 percre fagyasztóba tesszük, de az sem baj, ha kicsit kikristályosodik, majd a mogyorókrémmel és a habfixálóval együtt kemény habbá verjük. A vaníliás rétegre tesszük. Rárakosgatjuk a maradék kekszet, majd leöntjük a csokoládés krémmel, amihez a tejszínt felforraljuk, majd a tűzről lehúzva hozzáadjuk az étcsokoládét. Addig keverjük, amíg simává, egyneművé nem válik. Ráöntjük a kekszre, végül megszórjuk a színes csokidrazséval. 3 órára, vagy még jobb, ha egész éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

2"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem